În perioada 11-14 MAI 2021, în regim on-line, a avut loc cea de-a VI-a Sesiune de Orientare în Carieră, în cadrul proiectului RESTART (nr. 585353-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-CBHE-JP, Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in MOLDOVA).
Acest eveniment a fost găzduit de Catedra de Științe Economice a Facultății de Economie, Inginerie și Științe Aplicate. De această dată formatul acestui eveniment a fost unul diferit.
În prima zi, 11 mai 2021, s-a desfășurat prima parte a evenimentului, în cadrul căruia am avut drept oaspete de onoare un antreprenor local din orașul Cahul, Dl Susanu Boris, directorul general și fondatorul întreprinderii I.I. Liusi Susanu, Construct Univers SRL, Gebhardt Construct SRL, Eurotrans Sud SRL, Industrial Invest SRL, actionarul majoritar (cca90%) al SA PAT+8, într-un cuvînt fondatorul grupului de companii Gebhardt. Tema de descuție a acestei zile a fost Competențele antreprenoriale necesare pentru crearea și dezvoltarea unei afaceri. În cadrul evenimentului Dl Susanu Boris și-a împărtășit experiența proprie vizavi de etapele parcurse în dezvoltarea unui business de succes propriu, în condițiile de criză permanentă, ce a fost caracteristică Republicii Moldova. De asemenea, a atras atenția asupra factorilor ce duc la obținerea succesului antreprenorului, precum și a menționat importanța auto-cultivării și auto-dezvoltării capacităților antreprenoriale.
În cea de-a 2 zi, 14.05.2021, s-a desfășurat a doua parte a evenimentului, unde am avut drept oaspeți experții europeni partenerii proiectului, de la Universitatea Politehnică din București a participat Dna dr. Beatrice Leuștean, de la Universitatea din Ruse Angel Kanchev, Bulgaria a participat Dna dr. Bozhana STOYCHEVA, de la Universitatea Tehnică din Kosice, Slovacia a participat Dle dr. Radova Drab și de la Agenția Universitară a Francofoniei din București a participat Dna Dohotaru-Robu, și-au împărtășit experiența proprie, a instituțiilor pe care le reprezintă, cu privire la organizarea orientării în carieră a studenților. O experiență inedită a avut-o Agenția Universitară a Francofoniei din București care a adus în atenția studenților și masteranzilor oportunitățile pe care le pot utiliza în creșterea lor profesională